Marmaris Haber Girişi : 26 Temmuz 2023 18:15

MARMARİS’İ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER TANITILDI

MARMARİS’İ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER TANITILDI
          Marmaris’in kronik hastalığı olan otopark sorunu, Marmaris Belediyesinin  yeni projelerinde yer alan 570 araçlık otoparklarla çözülecek.

            Marmaris’in kronik hastalığı olan otopark sorunu, Marmaris Belediyesinin  yeni projelerinde yer alan 570 araçlık otoparklarla çözülecek.
            Marmaris Belediyesinden yapılan basın açıklamasında: “Marmaris Belediyesi’nin 2’si İçmeler Mahallesi’nde, 4’ü Marmaris merkezde hayata geçireceği 698 milyon yatırım değerine sahip 6 projesinin tanıtımı Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından yapıldı. 

            “Prestij projeleriyle Marmaris’i geleceğe taşıyoruz” sloganıyla Marmaris Belediyesi’nin önümüzdeki yıl içinde hayata geçirmeyi planladığı 6 proje Elegance Otel’de tanıtıldı. İmar plan değişikliklerinin ardından ihale aşamasına getirilen projelerin sunumunu Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptı. Oktay'ın 4.5 yıllık hizmet dönemini anlatan kısa filmin izlenmesiyle başlayan toplantıya, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları, basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
698 MİLYONLUK YATIRIM

            Bir buçuk saat süren tanıtım toplantısında 698 milyonluk yatırımla 2’si İçmeler’de, 4’ü Marmaris merkezde gerçekleştirilecek ‘Yeni Datça Yolu Belediye Hizmet Binası’, ‘Kapalı Çarşı Ticarethane’, ‘İçmeler Misafirhane- Ticarethane’, ‘İçmeler Çok Amaçlı Salon- Yer Altı Otoparkı- Pazar Yeri’ , Ulusal Egemenlik Caddesi Kültür Merkezi - Kapalı Otopark‘ ve 'Kordon Caddesi Yer Altı Otoparkı’ projeleri, teknik özellikleri ve 3D animasyonlarla tanıtıldı. Projelerin çevreye ve doğaya duyarlı, kendi elektriğini kendi üreten, yeşil çatılı, yağmur suyu depolama alanlarıyla tasarruflu yapılardan oluşması dikkat çekti.

İMAR PLANLARI BEKLENDİ 

Marmaris Belediyesi tarafından sürdürülen çalışma ve projeleri aktaran Başkan Oktay, “Marmaris'i daha yaşanabilir, modern ve güzel kılmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sahada yaptığımız incelemelerle eksikleri yerinde tespit ediyoruz. Hedefimiz, siz değerli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve şehrimize daha da değer katmak." ifadelerini kullandı. Slaytlar eşliğinde projelerin tanıtımına geçen Başkan Oktay “Aklınıza neden projeler için bu kadar beklediğimiz sorusu gelebilir. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız imar planları yeni neticelendi. Planların onaylanmasının ardından projelerimizi ihale aşamasına getirdik.” dedi.

MARMARİS’TE BİR İLK: REFERANDUM

            İçmeler Kayabal Caddesi üzerinde yapılması planlanan ‘İçmeler Çok Amaçlı Salon- Yer Altı Otoparkı- Pazar Yeri’ için İçmeler yaşayanlarına danışılacağını vurgulayan Başkan Oktay konuya ilişkin açıklamasında “Geçtiğimiz günlerde bir grup İçmeler yaşayanıyla yaptığımız görüşmede, içlerinden bazıları projenin yapılmasını istemediklerini kaydetti. Biz de bunun üzerine referandum yapma kararı aldık. Ağustos ayı içinde yapacağımız referandumda projeyi isteyip, istemediklerini İçmeler yaşayanlarına soracağız. Marmaris’te ilk defa bir projeyi ortak akıl anlayışıyla halka soracağız.” İfadelerini kullandı. 
İMKANSIZI KABUL ETMİYORUZ

Kordon Caddesi’nde yapılması planlanan 206 araçlık yer altı otoparkı için de “Hayal gibi gelebilir, ancak biz imkansızı kabul etmiyoruz. Söz konusu alan imar planlarına otopark olarak işlendi ve yatırıma hazır hale geldi. Gerekli mühendislik fizibiliteleri yapıldı” şeklinde konuştu.

BELEDİYENİN GELİR KALEMLERİ ARTACAK

            Projelerin bazılarının yap işlet devret şeklinde, bazılarınınsa belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapılacağını kaydeden Başkan Oktay, “Belediyemize gelir getiren modeller öngörüyoruz. Gelir kalemlerimizi arttırarak daha iyi hizmet vermek amacındayız. İhale süreleri yatırım maliyetleri göz önüne alınarak belirlenecek. Açık ihaleler yapılacak. Ağustos’tan itibaren ihalelere çıkmayı amaçlıyoruz. Güçlü yüklenicilerle projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

TOPLAMDA 570 ARAÇLIK OTOPARK

Hayata geçirilecek projelerle Marmaris’e toplamda 570 araçlık yer altı ve kapalı otopark kazandırılacak. Kentlerin en büyük sorununun trafik olduğunu kaydeden Başkan Oktay da nüfus artışı ve yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle Marmaris’te özellikle merkezde otopark sorunu yaşandığını belirterek “Araçlarını park edecek yer bulamadıkları için Marmaris’ten ayrılan misafirlerimiz olduğunu biliyoruz. Projelerle önemli ölçüde merkezde otopark sıkıntısını çözeceğiz.” ifadelerini kullandı. ” denildi. AjansCANKA